KENDT KUNSTNER


Helt fra han var ganske ung har hans passion for maleri været at se. Gennem årene har HC udviklet sine færdigheder blandt andet ved at blive inspireret af den norske stil omkring Odd Nerdrum og hans elever.

OLIEMALERIER & STREGTEGNINGER


Høj kvalitet af oliemalerier og stregtegninger. Nøje udvalgte materialer. Og nøje udvalgte scenarier, skabt af egne tanker, fantasier eller på anden vis har inspireret til alle disse kunstværker.

H. C. Hauge Rasmussen

Kunstmaler og ejer

Siden 1995 har HC (som han kaldes) arbejdet med kunstmalerier og tegninger. Det er blevet til et stort repertoire af malerier, som er blevet solgt på diverse udstillinger i Danmark.

Kim Haulrich Pedersen

Samarbejdspartner og salgsagent

Kim er uddannet HD Marketing Management på SDU i Kolding samt multimediedesigner i Odense, og varetager salgs- og administrative opgaver i HCs kunstneriske verden.

Kunstnere der har inspireret HC


Vania Zouravliov

Rusland

Roberto Ferri

Italien

Odd Nerdrum

Norge

UDSTILLINGER

Der er lige nu ingen planlagte udstillinger.

MEDIE-DÆKNING

Herunder kan du læse journalistiske indlæg af HCs fantastiske arbejde fra danske medier.

Er du journalist? Mangler du kulturelt bæredygtigt indlæg? Kontakt agent Kim via “kontakt” og hør nærmere.

I maj 2015 holdt jeg et foredrag arrangeret af kunstudvalget i Hammel.  Foredraget handlede om kitch-kontra-kunst, og hvordan man idag kan bruge de gamle teknikker i et moderne udtryk. Eller snarere et tidløs udtryk.

Det gav anledning til en større udstilling på Inside kulturhus i Hammel med mere end 40 værker af både stregtegninger og oliemalerier.

Ferniseringen var den 1. maj og udstillingen kunne ses i to måneder.

Information


HC Hauge Inside Hammel 2015
HC Hauge udstiller på Inside i Hannel 2015
 • Foredrag og udstilling, maj 2015
 • Om udstilling i kulturhuset Inside i Hammel
 • Kitch Kontra Kunst

Rører i kunstgryden

H.C. bevæger sig op gennem kunsten og finder det frem han bedst kan lide. Så kommer han det i en gryde og rører rundt. Det er H. C.s forklaring på hvordan der derved kommer både fantasi og klassiske elementer med i skøn forening.

Inspiration til malerierne hentes bl.a. på Google eller i reklamer. Og så traver H.C. gerne rundt i naturen. Helst i Frijsenborgs skove. Han tager billeder af f.eks. en væltet træstamme, og derefter kan en af hans lækre modeller fint havde dem som underlag på lærredet.

Læs hele artiklen på Favrskovposten

Mere information


Om HC Hauge Rasmussen
 • Artikel, april 2015
 • Vader i vikinger og lækre modeller
 • Favrskovposten
 • Journalist: Erling Baastrup

Den 7. maj 2011 blev der arrangeret en udstilling på Danfoss ved Silkeborg gennem nogle erhvervsmæssige kontakter. Udstillingen bestod af udvalgte stregtegninger og oliemalerier.

Billeder


HC Hauge udstilling Danfoss Silkeborg 2013
HC Hauge udstilling Danfoss Silkeborg 2013
HC Hauge udstilling Danfoss Silkeborg 2013
 • Udstilling, maj 2011
 • Om udstilling på Danfoss i Silkeborg
 • Udstillede stregtegninger og oliemalerier
 • Arrangør: Kunstudvalget på Danfoss

I 2010 udstillerne jeg for første gang i Norge, i Stathelle på Galleri Tosmur mens jeg var elev hos Trine Folmoe, som har været en af de første elever i den berømte Nerdum skole.

Hos Trine lærte jeg at bruge de gamle teknikker som blev brugt helt tilbage i 1600-tallet, nemlig at lasere. Det vil sige, at man maler i tynde transparente lag, hvor man langsomt bygger figurerne op for til sidst at opnå en fotografisk virkning, hvilket, kombineret med eget udtryk, er en stærk kombination.

Udstillingen var fra 31. juli – 22. august, og havde navne som Trine Folmoe, Harald Kolderup, Billy Roy Økland, Roger Kristofferesen plus undertegnede.

Mere information


HC på kursus i Norge hos Trine Folmue
HC på kursus i Norge hos Trine Folmue
HC på kursus i Norge hos Trine Folmue
 • Udstilling, juli 2010
 • Om udstilling i Galleri Tosmur i Norge
 • Indlæring af lasering, en speciel teknik fra 1600-tallet
 • Personlig lærer: Trine Folmoe